HEJ DÅ!

avatars myspace with Gickr

Nu säger jag tack och hej för mig! Miljötinget 2009 var så himla fint och roligt och bra. Jag hade själv aldrig varit på något Miljöting tidigare men blev helt klart frälst, alla som får chansen borde vara med någon gång! Man får gå på riktigt bra föreläsningar och workshops, se sjukt bra band, träffa massa nya vänner och mycket mer, och allt för att främja miljön. Det är ju fantastiskt!

Så tack och hej och vi ses väl på Facebook? Puss tja!

MINGELKOLLAGE.MILJÖTINGETS SISTA SUCK.


Hanna suddade...


...Jens fixade med de sista bilderna...


...programrådet städade och deltagarna väntade på att få åka hem.


Sen vare hejdåkramochgoodbye och så lämnade vi Miljötinget och Polhemskolan.

SLUT!Efter att denna bild togs vare liksom slut på Miljötinget 2009 och folk började åka hem. Hurtråkigtsomhelst. Men det hade ju varit hur roligt som helst hela helgen. Eller hur!?

SO LONG, FARWELL, AUF WIEDERSEHEN, ADIEU....Väl tillbaka på Polhemskolan efter manifestationen samlades vi alla i aulan för att ta farväl. Vi kollade på klipp från biktrum (kolla in allt som filmats på hemsidan!), fick reda på vilka som vann sopsorteringstävlingen (Ensam mamma söker!) och tackade och tackades av världens bästa programråd och världens bästa projektledare Hana Muliqi! Och åh, Therese Metz var ju så klart också uppe på scenen, men jag måste ha varit så tagen av stunden för det blev ingen bild på det. Skit också. Men PUSS på er alla!!

Och vet ni. Jag pallar inte att ta farväl av Miljötinget ännu en gång idag, alltså här på bloggen, så jag tänker göra en fuling (hahaha, vilken frisk 20-åring säger "göra en fuling"?) och ta resten imorgon, så det inte blir så smärtsamt. Jag är en sån som drar bort plåstret lååångsaamt. Så vi ses imorgon, okej? Gruppbild och mingelbilder och lite annat. GOD NATT PUSS TJA!

VÄRLDENS BÄSTA MANIFESTATION!

Enligt miljötingstradition var det idag en manifestation. Vi tågade genom Gävle med banderoller och plakat och en himla massa bra slagord/ramsor/låtar och guuud, det var så himla bra! Rysningsbra! Och det var så himla roligt att fota, jag sprang omkring och var glad åt lite dagsljus (det har som sagt varit svårfotat med min lilla kamera i mörk inomhusmiljö) och kunde inte få nog av den fina manifestationen som gör sig så bra på bild. Jag fick många favoritfotografier och de är med här, så kolla lite extra noga för min skull, haha!VAD VILL VI HA? EN BÄTTRE MILJÖ! NÄR? NU! NÄR? NU! NÄR NÄR NÄR? NU NU NU!

SLUTA HYCKLA - BÖRJA CYKLA!

INTE BILEN UNDER MILEN!


Åh, kan inte ni som var med (eller som kommer på egna!) fylla på med fler slagord i kommentarerna?

MANIFESTATIONFÖRBEREDELSER.Under lunchen var det samtidigt små workshops inför manifestationen. Banderoller, plakat och rytminstrument tillverkades och peppen var påtaglig!

POLITISK BOXNINGSMATCH MED ADAM KNAPASJÖ.


Adam Knapasjö.


Ja eller nej? För eller emot?


Boxningsmatchen.

Efter lite morgongymnastik inledde Miljötingets sista dag med politik. Adam Knapasjö berättade om föreningen Fältbiologerna som han kommer från. Fältbiologerna är Sveriges största förening för alla miljö- och naturintresserade upp till 27 år. Han värmde också upp deltagarna inför boxningsmatchen med olika miljöfrågor där deltagarna genom olika rörelser fick visa om de var för eller emot. Därefter ledde han den politiska boxningsmatchen, alltså debatten, med representanter från Liberala ungdomsförbundet, SSU, Ung Vänster, Grön Ungdom och CUF. De diskuterade miljöfrågor och jag tycker att debatten flöt på bra, alla fick prata ungefär lika mycket och deltagarna hade möjlighet att ställa frågor. Mycket intressant!

KARAOKE.Jag vet inte vad den söta tjejen på bilden heter, men hon var en av de första som sjöng karaoke igår kväll. Jag satt och grejade vid datorn mesta tiden och hörde bara alla härliga sånginsatser på håll. Vad jag förstår var nästan hela programrådet uppe och sjöng en gång, synd att jag missade det!

CLOCKWISE.På lördagkvällen spelade Clockwise för oss, och åh, det var så himlans bra! Och det tyckte farao alla. Så mycket kärlek var det. Otroliga musiker med otrolig spelglädje. Asbra. De var även med och förgyllde dagens manifestation som ni får se mer från senare. Lyssna på Clockwise på deras MySpace här!

MYSHÖRNAN.

Det fanns så klart en myshörna på Miljötinget, och i denna myshörna kunde man mysa, pyssla och spela spel.


Hårpyssel!


En miljöbil i förgrunden kanske?


Popkonst, jag tänker The Factory, fast på Miljötinget.


Och beroendeframkallande spel!

GALAMIDDAG.

Hej! I skrivande stund är Miljötinget 2009 över, men nu när jag är hemma och har internet har jag så klart en del att blogga om, och på så vis får vi suga på karamellen en liten stund till..! Igår kväll var det storslagen galamiddag, alla var jättefina, vi minglade och åt god mat och hade det himla trevligt. Och åh, jag önskar min kamera inte behövde ta till blixten för att fånga kvällen då det var så mysig belysning, pumpor och discokulor... Aja. Och just det! Jag tog lite mingelbilder också, men de dyker upp senare i något slags kollage hade jag tänkt.


Mingel i Ljussalen.


Matsugna!


Jag tror att det här bandet hette Funky Five (rätta mig om jag har fel!) och de bjöd på mycket soul och annan bra musik under middagen.


Och ja, tänk er fina färger i rött och blått och myspys, inget blixtljus, okej?


Och så sjöng vi för ett födelsedagsbarn! Jag tror hon hette Gabriella och fyllde 17 år. Grattis igen!

MASSVIS AV PROJEKTIDÉER!Vi fick alla äran att se vad alla grupper från Solrosprojektet hade hittat på vad de ville göra i sina kommuner, och det var många smarta och bra förslag med fina presentationer. Det är många bilder, man kan klicka på dem så blir de större. Inte alla grupper kom med tyvärr, men många!

RSS 2.0