Maja Frankel och Johan Wendt

Det här var två personer som för mig var helt okända, men nu såhär i efterhand förstår jag verkligen inte hur det var möjligt! Dessa två föreläsare, inspiratörer och företagare har utvecklat så många bra idéer och gjort dem möjliga. Maja Frankel är ambassadör för UNICEF Sverige, grundare av Framtidsboxen, ett socialt företag som uppmuntrar unga entreprenörer att våga ta klivet och förverkliga sina idéer. Hon är dessutom styrelseman för Ashoka, ett internationellt företag där entreprenörer får hjälp att skapa, samarbeta och lyckas. Målet är att alla ska få möjligheten att förändra och bli en såkallad "changemaker".
 
Johan Wendt är grundaren av Mattecentrum, han lämnade sin karriär som civilingenjör för att kunna ägna sin tid åt att hjälpa ungdomar att öka sin kunskap och sitt intresse för matematik. Det är en ideell förening som har satt upp bl.a räknestugor i 12 olika svenska städer. På matteboken.se kan man se så kallade "videolektioner" där Johan eller någon annan förklarar svåra begrepp och ekvationer. Ca 45.000 ungdomar studerar regelbundet via den här sidan, vilket är riktigt coolt.
 
Dessa två smarta och fantastiska människor kom alltså och föreläste för oss och alla deltagare tidigare idag. Och vi är extremt glada att dem gjorde det!
 
Maja Frankel, Johan Wendt och miljötingets Manno
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0