"Detta är en munter sång om vår snara undergång"

Pär Holmgren och Staffan Lindberg, som har åkt runt hela Sverige med sin elmopedturné i sex år, kom till Miljötinget och hade en föreläsning som blandade humor, musik och allvar på ett inspirerande sätt. De pratade om klimatförändringar, växthusgaser och hur det är nödvändigt att kombinera social hållbarhet med ekonomisk hållbarhet för att rädda klimatet.
De pratade även om vad som kan hända när en får klimatångest och hur en bäst botar den. Deras två tips var att en ska skaffa mer fakta, alltså läsa på och faktiskt sätta sig in i problematiken så att en förstår den på djupet, och att en ska träffa andra människor som också tycker att miljöfrågan är viktig. En kan kanske engagera sig i ett politiskt parti eller i en organisation och då är det ju perfekt att vi har en massa grymma partier och organisationer som engagerar sig i miljön på besök på åsiktstorget i helgen.
Pär och Staffan pratade mycket om klimatfrågan och de konstaterade att växthuseffekten förstärks och att de tio varmaste åren sedan industrialiseringen har inträffat sedan 1998. De pratade om många dåliga grejer som händer för att vi inte tar hand om planeten som vi borde och att om vi fortsätter som vi gör kommer framtiden inte vara ljus.
Som tur är bygger de värsta scenariorna på att mänskligheten kommer fortsätta strunta i miljöproblemen, men det gör vi förhoppningsvis inte. Efter den här helgen kommer i alla fall över 200 grymma ungdomar ha insett att något måste göras och att det måste göras nu och det känns tryggt. 
När jag pratade med Pär och Staffan om hur de vill att världen ska se ut år 2030 tyckte ingen av dem att fossila bränslen skulle användas, Pär tyckte att allt som konsumeras ska ingå i det naturliga kretsloppet och Staffan tyckte att en bra internationell fördelningspolitik och en minskad köttkonsumtion är saker som är viktiga i framtiden.
Hoppas att ni haft en bra dag på Miljötinget och tagga till Dani M på Cozmoz ikväll! 
 
 
 

Följ Miljötinget på
Facebook: Miljötinget
Instagram: @miljotinget
Twitter: @miljotinget
och lägg till oss på Snapchat: miljotinget

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0