Solrosprojektet - Det är nu vi skapar förändring

Solrosprojektet är en idéverkstad där deltagarna tillsammans med andra deltagare från deras hemkommuner skapar ett projekt. Det finns stöd att söka från kommunen om deltagarnas projekt har utgifter, som till exempel reklam eller lokal. Det finns kontaktpersoner deltagarna kan vända sig till för hjälp eller stöd i hemkommunen och Alexandra Lindström, Solrosprojektets processledare, har själv fått mycket hjälp av sin kontaktperson när hon utfört sina Solrosprojekt.
Några exempel på idéer på Solrosprojekt deltagarna har jobbat fram i år är att hålla en temadag för miljön i sina hemkommuner, kämpa för att förbättra skolmaten och införa mer ekologisk mat samt reducera matsvinnet i skolorna de går i, jobba för att få tillbaks busshållplatser som plockats bort från landsbygden så att även människor som bor där kan åka kollektivt och att plantera växter på hustak i städer.
Vi ser fram emot att se resultaten av Solrosprojekten och håller tummarna för att så många som möjligt genomför sina idéer och vågar vara förändringen. 
 
 
Alexandra Lindström, processledare för Solrosprojektet 2014
 
Följ Miljötinget på
Facebook: Miljötinget
Instagram: @miljotinget
Twitter: @miljotinget
och lägg till oss på Snapchat: miljotinget
 
Glöm inte att tagga era inlägg på Instagram och Twitter med #miljötinget14 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0