MILJÖTINGET 2015 BÖRJAR LIDA MOT SITT SLUT

Nu har 3 fantastiskt roliga och fullspäckade dagar av Miljötinget lidit mot sitt slut. Det har samlats många ungdomar från hela Gävleborg och Dalarna, några med miljöintresse sedan tidigare, andra för att träffa nya vänner och andra för att få göra något nytt m.fl.
Det ni har lärt er under dessa tre dagar tar för vissa en hel livstid att lära sig, andra flera år och vissa kommer aldrig lära sig eller ta del av det just ni fått uppleva under denna helg.

Utnyttja alla dessa erfarenheter ni under helgen skaffat er, använd det mod ni visat oss här, sprid all den kunskap och bli den där drömförverkligaren! Vi vet att ni kan, vi tror på er, vi har action, det vet vi att ni också har! Nu räddar vi vårt jordklot!

Tack för den här helgen alla underbara ungdomar! Hoppas vi ses nästa år!

 

GLAMMIG GALAMIDDAG, MINGEL OCH TÅRTKALAS

I år firar vi som sagt 25års jubileum och igår bjöds vi på vår egna Miljötingetgala, med mysigt mingel, glammig middag och 25 fantastiskt goda tårtor!
 

MILJÖPOLITISK BOXNINGSMATCH

Sista dagen av Miljötinget 2015 är kommen men än det inte slut och vi är i full gång!
Idag står bl.a Miljöpolitisk Boxningsmatch på schemat, här får partiernas ungdomsförbund diskutera miljöfrågor och vart dom står i det hela, denna debatt brukar bli ganska het och många viktiga frågor från våra deltagare ställs till de olika ungdomsförbunden. Miljöfrågan ligger i fokus men även annat kommer på tal.

i år hade vi bara två ungdomsförbund på plats, nämligen Grön ungdom och SSU, detta resulterade att bli en trevlig diskussion på scen.


 

DEN SVENSKA BJÖRNSTAMMEN

I år hade vi lyckan att presentera den Svenska Björnstammen!! Den svenska Björnstammen består för tillfället av 6 bandmedlemmar som alla kommer från Östergötland. På en gård strax utanför Norrköping har musikkollektivet Den Svenska Björnstammen skapat en egen värld präglad av medborgarlöner, spontana fotbollsmatcher och konstinstallationer.
Men framförallt är det här som medlemmarna skapar musik som möjliggör ett liv på helt egna villkor.

Vad är inte ett 25års Jubileum utan två fantastiska artister? Idag bjuder vi på en exklusiv intervju med den Svenska Björnstammen!

Vad heter ni & hur gamla är ni?
- Åke Olofsson 27år, Petter Frisendahl 26år, Klas Isaksson 32år, Kim Dahlberg 29år, Dan Brännvall 36år och Ambjörn Göransson 29år.

Hur länge har bandet Den Svenska Björnstammen funnits?
- I vår har vi hållit ihop i 8år, vi lärde känna varandra på olika sätt, några av oss via syskon, andra har varit barndomskompisar sen har det tillkommit "nya bekanta".

Varför valde ni att tacka ja att spela på ett miljöevenemang?
-
Det är ett roligt sammanhang vi har själva arrangerat mycket när vi var små och vi känner igen känslan. Åke och några andra har dessutom varit med i fältbiologerna som små. Vi har även skickat in en ansökan till miljöstafetten och ska förhoppningsvis vara med där och springa en vända.

Gör ni några klimatsmarta val i vardagen?
-
Ja vi köper bara ekologisk mat, vi sopsorterar och köper sällan nya kläder. Många av oss höll också på att dumpstra en del förut.

 
 
 

 

RSS 2.0