MAGDALENA STREIJFFERT

Magdalena kommer från Halmstad och är generalsekreterare för fairtrade vilket innebär att hon har övergripande ansvar för föreningen för Fairtrades arbete och organisation.

Fairtrade märket som ni säkert alla har sätt betyder att tillverkarna av den märkta produkten har schyssta arbetsvillkor. Fairtrade är det mest kända etiska märket i världen.


Vad lovar fairtrade? För att kunna vara fairtrade ska man upfylla tre olika krav, Sociala kriterier, Miljökriterier och ekonomiska kriterier, man ska exempelvis ha en levnadslön, man ska kunna försörja sig, ha ett tryggt hem, mat på bordet och ha möjlighet att ha sina barn i skolan. Levnadslön är egentligen en mänsklig rättighet men som tyvärr inte uppfylls i många av världens fattigaste länder.

Magdalena berättar också hur du kan påverka och hjälpa till,  "använd din konsumentmakt" Säger Magdalena.
Köp fairtrade och bidra till att tillverkarna har bra levnadsvillkor, berätta för företaget att du tycker att det är viktigt att alla ska ha schyssta levnadsvillkor.
Förra årets miljöting stad, nämligen Borlänge blev år 2014 (samma år som Miljötinget höll hus där) en fairtrade stad! Hur bra är inte det?

Köper inte du fairtrade idag? Börja redan imorgon, du bidrar till vår miljö och till att alla ska leva schysst! Vem vill inte det liksom?


Tusen tack Magdalena för en inspirerande föreläsning!
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0