NORLIE & KKV

I år har vi lyckan att få presentera Norlie och kkv som kommer och uppträder på Miljötinget.
Norlie och Kkv är en svensk hiphop duo som består av Sony, 25år och Kim,25år. Båda födda 1990, samma år som Miljötinget för första gången skapades!
Visst är det perfekt att dem firar 25år samtidigt som Miljötinget firar 25år?!


Intervju Norlie och Kkv :

Hur länge har ni hållit på med musik?
-
Länge, men tillsammans har vi spelat sedan 2009. Då körde vi med en Dj, men 2012 ville vi "steppa upp" det hela och skaffade oss ett band.

Varför valde ni att tacka ja till ett miljöevenemang?
-
Vi visste inte så mycket om miljötinget innan vi tackade ja, vi blev informerade om vad Miljötinget är för knappt en vecka sedan. Men det känns som en kul och viktig spelning, det är en väldigt positiv spelning.

Lever ni klimatsmart?
-
Vi båda duschar alltid, vi badar sällan. Sony: Jag duschar dessutom bara 2,5minut, man duschar inte för att det är skönt utan för att bli ren. Kim: Ja det gör du verkligen, sen samåker vi ju till spelningar, vi två och hela bandet alltså.

Har ni några klimatsmarta tips?
- Tänk på att förbruka mindre vatten, använd mindre hårspray. Använder ni mycket hårspray eller? - Haha det blir rätt mycket, det är egentligen det värsta som finns, man kan typ tappa håret och det kan inte andas osv men det är as bra att spraya på direkt innan man går upp på scenen.
Sony: sen kan man läsa på mer, bli mer förstådd. Men läser man på för mycket blir man lätt knasig i huvudet för man blir så äcklad av vad allt faktiskt innehåller. Det är så mycket skit i allt.
Kim: Nej sen är det ju tydligen för mycket flygplan för att de ska ha en plats att vara på har jag hört?
Sony: Ja precis, det finns så mycket flygplan att det inte finns tillräckligt med plats för dom så några måste typ vara i luften utan destination och det är ju inte bra. Det kanske man ska lösa.
Det handlar ju om så mycket annat också, det är mycket av de med makt & pengar som också behöver ändra sig & ta aktiva val.


Är ni vegetarianer/veganer eller liknande?
-
Nej, men vi båda äter betydligt mycket mindre kött nu än förut, det är inte ett självklart val att äta kött varje dag.
Kim: Ja och jag har iaf börjat äta mer och mer sallad till maten. Sen upplever jag att det är betydligt mycket fler veganer & vegetarianer idag än för bara några år sedan, vi gör mer aktiva val idag.

Vad har ni för civilstatus?
-
Sony: Jag är singel.
- Kim : eh, jag vet inte.. det är unknown haha.


 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0