Mats Lundberg och Hanna Bramfeldt - SANDVIK

 

En otroligt stilig grupp intog restaurang Bolaget. Vi samlades för en galamiddag, allihop med lite mer kunskaper idag – än igår.

Mats Lundberg och Hanna Bramfeldt som kom hit som representant för Sandvik lägger vikt på detta. Att varje dag lära sig 1 ny sak. Att varje ny person du möter kan 1 ny sak som inte du kan. Här är vi 300 personer som möts och har olika drivkraften. Men alla har vi valt att komma hit.

Mats, tillsammans med Hanna jobbar med att forska kring bränsleceller. De tar upp hur viktigt det är för dem personligen att ha den här drivkraften. Den kan man få genom att ha ett stort intresse.

-          Du ska ha 90 % kul och 10 % slit på ditt jobb. Inte bara drivas av pengarna utan även av andra belöningar, säger Mats.

Hanna fyller i med att man ska våga prova nya saker. De själva höll inte på med just bränsleceller från start. Idag har de nördat ned sig totalt och ser det som den självklara lösningen på exempelvis miljövänligare bilindustri. Detta inom en framtid som i deras mått är när deltagarna här är ungefär lika gamla som dem själva är idag. Bensin jämför han med en 1 kg påse godis. Köp den, släng 700 g och kvar har du det enda som förbrukas som drivmedel.

SANDVIK har formulerat om sig från att ha kallat sig för stålföretag till ett energiföretag. Det är inte bara verktygen vi direkt relaterar till varumärket som står för största delen av bilden. Hela tiden vill de förbättra sig inom utvecklingen av miljöfrågor.

-          Vi har större krav på oss som företag än Sveriges lagar har, säger Mats.

Det ställs även krav på kunder de har och personer som rekryteras till företaget.

-          Visserligen säljer vi rör till gasdustrin, vilket kan tyckas omoraliskt. Men det är bättre att de köper det från ett företag som satsar på längre livslängds än ett företag som massproducerar så att det blir billigare, säger de.

Fokus ligger inte längre på att anställa någon som bor nära på samma sätt som förut. Man fyller hellre en viktigare funktion mångfald.

-          Vi har tre grunder. Det är fairtrade, team spirit och open mind. Idag tittar vi på totalen för att stärka arbetsgruppen.

Exempel på vad som görs värmeväxlingen av spillvärmen. Med det menas att den höga temperaturen som blir under smältningsprocesser bara släpptes ut förut. Nu använder man inte mer värme än det som krävs.

Istället för att satsa på billigt använder man sig också av grönt el, för att det är längre hållbarhet. I princip ställer man samma krav på sig själv som man ställer hos Sandviks kunder.

-        Vi ville vara här för att det finns många fördomar kring SANDVIK. För att visa intresset kring miljöfrågorna hos oss.
 
 
 

Mats och Hanna kunde mer än bara bränsleceller. De bjöd på - karaoke. Även där fick de applåder.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0