Minska köttboomen, stegosauruser som tirexer

 
Under work shopen "Minska köttboomen" var diskussionerna intressanta och hetsiga. Alexandra berättade för mig hur bra hon trivdes i gruppen för det utbyte hon hade fått. Sedan tog hon med sig det -  tillsammans med Miriam Lindgren som också var med i samma grupp - till solrosprojektet.
 
5 tjejer med gemensamt intresse. 3 och en halv som äter kött medan 1 var vegetarian. Men alla vill påverka samhället i frågan om att vi äter för mycket kött. Det handlar inte om att man ska konvertera över alla. Men att vegetarisk mat ska få en mer naturlig plats i samhället. Inte att ett politiskt parti ska bli provocerade bara för att en festival bestämmer sig för att ha ett helgrönt koncept. Under work shopen tog de upp vanliga motargument som de sedan hade med sig till den nya gruppen.
 
"Det är äckligt"
Ja, det kan vara äckligt. Men all mat med kött i smakar inte heller bra Vi kan många kötträtter och därför kan vi välja att laga den goda maten istället. Därför är det viktigt att informera om de vegetariska alternativen.

"Det är proteinlöst"
Köttbullar innehåller inte heller så mycket näring.
 
Under brainstormingen kom de fram till hur dåligt vegetarian klingar. Att man lär sig redan från start att det inte är naturligt. Det finns inte lika stor plats för det i hemkunskapen och att man borde utbilda de som serverar mat på skolor kring det. Den här idén var en av flera grupper som satt utspridda i Musikverkstaden på Folkets hus i Sandviken. Musikversktaden som vi gjorde till vår egen versktad.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0