Standup och rättvis handel

Efter en föreläsning med humoristisk ton eskalerade det goda humöret, standup-komikern Melody fick igång publiken med glada skratt efter sin comeback från förra årets Miljöting.
Vad Melody gör för att rädda världen är att engagara sig i idella föreningar och hon har även valt att bli vegetarian på grund av köttkonsumtionens negativa miljöpåverkan. Hennes vardagstips för att hjälpa moder jord är att göra något så enkelt, snabbt och smidigt som att källsortera, en liten åtgärd med stor effekt!
 
 
Melody Farshin
 

Efter Melodys show åt deltagarna fika och när de kom tillbaks till aulan var Sandhya Randberg där för att hålla sin föreläsning om rättvis handel. Sandhya Randberg är VD för Oria, vilket är ett Fair Trade-märkt företag som jobbar för att deras anställda ska ha det så bra som möjligt. Oria är företaget som tillverkat Miljötingets t-shirt och Oria betalar ut levnadslöner till sina anställda, vilket är betydligt högre lön än minimilön i många länder. Vetskapen om att Oria är ett företag som bryr sig om producenterna av sina varor får det att kännas bra att ha på sig t-shirten.
Sandhya pratade om konsumentmakt,  och peppade deltagarna att göra det de brinner för nu och inte vänta med det. Hon uppmanade även deltagarna att diskutera frågan: "Vem bär ansvaret för att arbetarna får levnadslöner och rättvisa arbetsvillkor?" och det visade sig vara en svårare fråga att svara på än vad en kanske tror. 
Sandhyas viktigaste råd till deltagarna är att det ska köpa Fair Trade-märkta och ekologiska produkter, att de ska gräva där de står och hitta sina egna passioner och att de ska uttrycka vad de tycker är viktigt.
Sandhya citerade i slutet av sin föreläsning Gandhi, han hade sagt: "There can be no peace without justice" och det samanfattar problemen med orättvis handel ganska bra.
 
 
Sandhya Randberg
 
 

Följ Miljötinget på
Facebook: Miljötinget
Instagram: @miljotinget
Twitter: @miljotinget
och lägg till oss på Snapchat: miljotinget
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0