Tack för helgen och våga vara förändringen även efter miljötinget!

Nu är Miljötinget slut och alla deltagare är på väg hem eller har redan kommit hem. 
Vi som jobbat med Miljötinget har verkligen haft en superhelg och det är helt tack vare er fantastiska deltagare!
 
Den sista dagen på Miljötinget har vi hunnit med mycket. Bland annat hade vi den miljöpolitiska boxningsmatchen imorse som var väldigt uppskattad av såväl deltagare som av oss som jobbat på Miljötinget. På boxningsmatchen diskuterade representanterna från de olika ungdomsförbunden miljöfrågor, som bland annat kollektivtrafik, kärnkraft och hur vi bör lägga upp ekonomin för att nå en hållbar utveckling. De pratade även om sina hjärtefrågor och vad de skulle göra om de blev miljöministrar idag. Det blev en superintressant debatt och de flesta politiska ungdomsförnunden var representerade.
 
'
 
 
 
 
 
 
 
Efter den miljöpolitiska boxningsmatchen gick vi ut och höll en manifestation för en bättre miljö. Vi manifisterade längs Borlänges gator och genom shoppingcentret Kupolen. Efter att ha lärt sig om miljöproblem hela helgen och blivit inspirerade att göra någonting åt dem, kändes det som en fin avsutning att få gå ut på manifestation, sjunga ramsor och få känna att det går att göra skillnad.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den enda programpunkten, förutom lunch, som återstod efter manifestationen var avslutningen,
På avslutningen höll projektledningen tal och tackade alla inblandade i Miljötinget.
Programrådet kom upp på scen och dansade MIljötinget-dansen tillsammans med deltagarna inte en, utan två gånger på deltagarnas beäran. Sen var det dags att säga hejdå till alla deltagarenoch påbörja städningen av Haga.
 
 
 
 
 
Vi vill tacka alla fantistiska deltagare för ett grymt Miljöting ytterligare en gång! Ni har varit så himla trevliga och bra hela helgen och det förtjänar ni verkligen en stor eloge för. Det känns som att ni har lärt er mycket och fått verktyg mer er för att förverkliga era ideér om hur en bidrar till en bättre miljö när ni kommer hem. Vi vill önska er ett stort lycka till med alla era solros-projekt och vi tror verkligen att de kommer bli grymma.
 
 
 
 
Vi som jobbat med bloggen och sociala medier överlag den här helgen heter Camilla och Cecilia och de allra flesta av er har ju pratat med åtminstone någon av oss. Alla bilder som lagts upp här är tagna av Cecilia och vilken grym fotograf hon är, eller hur?

Nedan kommer lite fler bilder, men innan de kommer vill vi bara nämna att Miljötinget-magasinet, som kommer att innehålla bland annat intervjuer mer er deltagare, några programråd, projketledningen och föreläsare, en närmare beskrivning av den miljöpolitiska boxningsmatchen och mycket, mycket mer, kommer komma ut någon gång i framtiden.
Gilla oss på Facebook för att för att få information om exakt när och var ni kan få tag för det. Men återigen, tack för helgen, lycka till med Solros-projekten, vi tror på er och vet att ni vågar vara förändringen.
Vi syns nästa år!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Följ Miljötinget på
Facebook: Miljötinget
Instagram: @miljotinget
Twitter: @miljotinget
och lägg till oss på Snapchat: miljotinget
 
Glöm inte att tagga era inlägg på Instagram och Twitter med #miljötinget14 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0