DEN SVENSKA BJÖRNSTAMMEN

I år hade vi lyckan att presentera den Svenska Björnstammen!! Den svenska Björnstammen består för tillfället av 6 bandmedlemmar som alla kommer från Östergötland. På en gård strax utanför Norrköping har musikkollektivet Den Svenska Björnstammen skapat en egen värld präglad av medborgarlöner, spontana fotbollsmatcher och konstinstallationer.
Men framförallt är det här som medlemmarna skapar musik som möjliggör ett liv på helt egna villkor.

Vad är inte ett 25års Jubileum utan två fantastiska artister? Idag bjuder vi på en exklusiv intervju med den Svenska Björnstammen!

Vad heter ni & hur gamla är ni?
- Åke Olofsson 27år, Petter Frisendahl 26år, Klas Isaksson 32år, Kim Dahlberg 29år, Dan Brännvall 36år och Ambjörn Göransson 29år.

Hur länge har bandet Den Svenska Björnstammen funnits?
- I vår har vi hållit ihop i 8år, vi lärde känna varandra på olika sätt, några av oss via syskon, andra har varit barndomskompisar sen har det tillkommit "nya bekanta".

Varför valde ni att tacka ja att spela på ett miljöevenemang?
-
Det är ett roligt sammanhang vi har själva arrangerat mycket när vi var små och vi känner igen känslan. Åke och några andra har dessutom varit med i fältbiologerna som små. Vi har även skickat in en ansökan till miljöstafetten och ska förhoppningsvis vara med där och springa en vända.

Gör ni några klimatsmarta val i vardagen?
-
Ja vi köper bara ekologisk mat, vi sopsorterar och köper sällan nya kläder. Många av oss höll också på att dumpstra en del förut.

 
 
 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0